מהנדס מזון (B.Sc) ובוגר הטכניון בפקולטה להנדסת מזון וביוטכנולוגיה.
קורסים מקצועיים: בטיחות מזון HACCP (של HCG), מבדקים פנימיים, משגיחי כשרות ועוד.
במהלך שנות עבודתו התמחה שלומי ביישום בקרת איכות החל מרצפת הייצור ועד לדרגי הניהול הגבהים.
כאיש שטח שלומי עוסק בייעוץ ומתן פתרונות לתעשיית המזון, חקלאות ופרמצבטיקה.
תפקידו כולל : הקמה, הסמכה והטמעה של מערכות איכות ובטיחות מזון, גידולים חקלאיים (קנאביס רפואי) ופארמה.
בפעילות השוטפת שלומי עוסק גם בפיתוח מוצרים והנדסת תהליכים בתחום המזון (שיפור תהליכים, אפיון, ציוד, ואפיון מערכות איכות לצורך מחשוב)
שלומי הוא מן המומחים הבולטים בארץ לגבי התקינה והרגולציה בארץ ובחו"ל ( ,IMC-GMP, BRC, ISO 9001,FSSC, ISO 22000, GMP Global GAP , IMC-GAP ,FSIS ועוד).
מרצה בקורסים וימי עיון לתעשייה (HACCP , GAP ,IMC GAP , קנאביס רפואי לתעשייה) ולארגונים חקלאיים במכון התקנים וכן באתרי הלקוחות.
בעל התמחות ספציפית בנושא משחטות מאושרות לייצוא (מבדקי USDA, דרישות FSIS, דרישות השירותים הווטרינריים והרשויות בחו"ל) עיסוקיו כוללים תכנון מפעלים בתחום המזון, הפרמצבטיקה, קנאביס רפואי וליווי נושא רישיון יצרן (תכנון, פרשה טכנית, תיקופי תהליך), הכנת תיקי מוצר לייבוא והערכת סיכונים (מזון, תוספי תזונה), ליווי מפעלים לצורך עמידה בדרישות תיווי לתעשיית המזון ותוספי התזונה (ישראל, אירופה וארה"ב).
כן מלווה שלומי הכנת חוות דעת מקצועיות מטעם המשרד הקשורות במזון, חקלאות ופרמצבטיקה.